Varför ett nätverk för kvinnor inom FMCG, vad gör ni, och hur tar ni betalt?

Hej hallå, vi får några frågor oftare än andra, så vi tänkte svara på dem!
 
Varför ett nätverk för kvinnor inom FMCG, vad gör ni, och hur tar ni betalt?

Vi närmar oss 1700 medlemmar vilket är helt otroligt kul. När vi startade i januari 2018 såg vi inte detta framför oss. Det var uppenbart att fler kände som vi, ett behov att ett kvinnligt nätverk inom samma bransch.  
 
Vi vill bidra till en mer jämställd bransch. Vi vet att vi är till antalet många kvinnor i branschen men trots det är det inte en jämn fördelning mellan kvinnor och män i ledningarna. Det vill vi ändra på. Vi vill inte blunda för att det förekommer normer och värderingar som skapar det berömda glastaket. Vi vill istället utmana, lyfta förebilder, skapa forum för nätverkande där vi kan lyfta kvinnor och bli varandras sparringpartners. Vi gör det genom föreläsningar, utbildningar, mentororogram, nätverkande, rekommendationsrekrytering, ledarskapträning med mera. 
 
Vi vill inte lägga över ansvaret för jämställdhet på oss kvinnor, jämställdhet borde ligga i allas intresse. Med ett kvinnligt nätverk vill vi vara en stark påverkanskraft och även bidra till att kvinnor inom FMCG upplever karriärlycka och vill stanna inom FMCG. Vår upplevelse är på att kvinnor delar många erfarenheter just utifrån att vi är kvinnor och att de normer som annars finns försvinner när vi endast är kvinnor som möts.
 
Vår undersökning Ladies Career Index visar att mer än hälften av kvinnor inom FMCG rekommenderar inte sin arbetsgivare. De största anledningarna till de är avsaknad av utveckling och stöttning från närmaste chef. Det vill vi ändra på och skapa karriärlycka för fler kvinnor inom FMCG. 
 
Vår strävan är att Ladies of FMCG ska vara ett givande, utmanande och roligt nätverk. Vi vill skapa möjligheter att utbyta kunskap, erfarenheter, diskutera karriärmöjligheter och skapa kontakter för framtiden. Själva gruppen om medlemskapet är på Facebook. Vi har valt att ha nätverket här för att vi vill att ni medlemmar ska ha möjlighet att interagera med varandra. Sen kan ni och andra, icke medlemmar, följa vårt arbete på Instagram och Linkedin.
 
Vi har vid några tillfällen frågat nätverket vad ni vill få ut av ert medlemskap. Det är en lång lista och utifrån den skapar vi samarbeten med olika företag och organisationer som kan genomföra föreläsningar och utbildningar mm. Vi tackar också nej till samarbeten, de företag som vi väljer att samarbeta med vill vi ska arbeta med det som nätverket efterfrågar, vara nytänkande, ha en tydlig plan för jämställdhet internt och vara i framkant inom deras område. Detta för att vi vill skapa ett relevant och intressant nätverk för er medlemmar.

Vi som driver nätverket är Veronica Kumlien och Hanna Mannberg. Vi har ett AB som heter Career Camp tillsammans, vilket vi driver Ladies of FMCG inom. Just nu driver vi Ladies of FMCG på heltid, det behövs den tiden för att vi ska kunna göra allt vi vill. Självklart behövs då finansiering. Vi vill att medlemskapet och majoriteten av våra event ska vara gratis. Därför tar vi istället betalt för de samarbeten vi gör.
 
Hoppas det gav svar på era frågor!
 

Foto av Maria Cruseman
Foto av Maria Cruseman

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-