Vad vill du få ut av ditt medlemskap i Ladies of FMCG?

10 oktober hade vi ett event om mångfald tillsammans med Axfood. Innan föreläsningen bad vi deltagarna att svara på frågan ”Vad vill du får ut av ditt medlemskap i Ladies of FMCG?”.

7 av 10 tjänster tillsätts via nätverk, många affärsmöjligheter och samarbeten skapas via nätverkande. Samtidigt vet vi att kvinnor inte nätverkar i samma utsträckning som män. Det vill vi ändra på!

Genom att vara ett kvinnligt och branschspecifikt nätverk som gör relevanta events kommer kvinnor att prioritera nätverkande mer – det är vi övertygade om och vi märker att de fungerar.
Därför behöver vi din input för att få veta vad du vill få ut av medlemskapet. Ditt svar är ett bidrag till ökad jämställdhet.

Mingel innan föreläsning om Mångfald tillsammans med Axfood
Mingel innan föreläsning om Mångfald tillsammans med Axfood

Så, nu till alla svar!

Till att börja med är vi så tacksamma för att så många bidrog och lämnade in lappar med jättebra, tydlig och inspirerande input. Drygt hälften av er som deltog vid event svarade, imponerade tycker vi. Tack!

VI har gått igenom alla svar, grupperat dem och då har fem områden har utkristalliserats:

 1. Inspiration från kvinnligt ledare och förebilder – ni vill veta mer om deras karriärer, val de har gjort, utmaningar de har mött och hur de har tacklat dem osv.
 2. Karriär – ni vill veta mer om olika roller, få inside-info om företag och potentiellt framtida arbetsgivare, ni vill få reda på lediga tjänster osv.
 3. Nätverkande – ni vill hitta samarbeten, diskutera över gränser, utbyta best practice, utbyta erfarenhet.
 4.  Ny kunskap – utbildningar, innovativa föreläsningar osv.
 5. Mentor – ni vill bolla utmaningar, träffa någon som kommer med tips och råd, möta någon som inspirerar osv.
Hanna Mannberg, en av oss som driver Ladies of FMCG, läser alla lappar med er input
Hanna Mannberg, en av oss som driver Ladies of FMCG, läser alla lappar med er input

Vi har fått massa bra föreslag på tema på event, här är några exempel:

 • Dragning/ föreläsning om olika roller & företag i branschen
 •  Hur får man vardagen att gå ihop som mamma, chef och vara ledig när man är ledig
 • CSR eller hållbarhet som tema bör vara med en gång per halvår
 • Kultur är ett hinder för kvinnor - hur kan företag jobba med det?
 • Innovationsledning och styrning. How to i praktiken?
 • Hur medskapar/öppnar företag upp för samarbetet med tex start ups för att bli mer innovativa/snabbfotade - success/failure?

Ni har även kommit med förslag på nya typer av aktiviteter. Två bra exempel är Karriärmingel och Temaluncher där man får möjlighet att nätverka i mindre grupper. 

Vi vill också passa på att uppmuntra er att använda nätverket i Facebookgruppen! Skapa tematrådar, dela saker som inspirerar er, ställ frågor. Vill du ha nytt jobb och kan vara öppen med det - gör ett inlägg och presentera dig kort och berätta vad du söker. Vi är 1600 magiska kvinnor och vi är alla med för att nätverka. Använd det.

Slutligen vill vi säga att vi är så glada för er input! Det ger oss massa energi och vi är så taggade över att göra nätverket ännu mer relevant för er.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-