Olika sätt att använda bilder på

Hur kan man använda bilderna på flera sätt!
När man jobbar med mat och dryck så behövs som sagt massor av bilder och visuellt material som lyfter fram och levandegör ens produkter. Det kan till exempel handla om bilder till sociala medier, internt presentationsmaterial, säljmaterial till distributörer eller reklam och kommunikation till slutkund.
 
I det här inlägget ger jag ett exempel på ett fotojobb jag gjorde tillsammans med en PR-byrå där vi tog fram en kampanj för SoMe åt ett brand som framförallt säljer dryck vid jul J och samtidigt tog bilder som även fungerar i andra sammanhang.

Utifrån kundens behov och syfte så tog jag tillsammans med en copy fram en kampanj för Instagram som skulle skapa närvaro och nyfikenhet under en kort period. Men för att bilderna skulle kunna få längre livstid så passade vi även på att ta bilder som passar sig för sälj- och presentationsmaterial alt annonser.

Mediaplan
Nu för tiden när vi har så många format att förhålla oss till är det jätteviktigt att redan innan fotograferingen har koll på i vilka kanaler bilderna ska användas. En bild som fotas för en reklamannons passar t ex inte alltid i sociala medier. Till exempel kan liggande  passa jättebra för headers och stortalvor i tunnelbanan medan bilder om de ska användas i tex en story på Instagram eller som annons i ett lifestylemagasin bör vara stående Om man vill kunna använda bilderna till så mkt som möjligt är det jätteviktigt för fotografen att veta hur de ska användas så att hen kan ”backa” ut och få med mer bakgrund tex som ger utrymme för kreativt beskurna bilder.

Och kom även ihåg att mediet också är en del av budskapet – sätter man in en bild med en köttprodukt i en vegetarisk miljö så kan det vara på sin plats att ha en krisplan ;) Bilden blir helt enkelt smittad av sin omgivning så när man köper annonsplatser programmatiskt så tänk så generellt som möjligt då annonsen kan dyka upp både här och där.
 
Nu hoppas jag ni fått med er en hel del som kommer lyfta er och ert varumärke till nya höjder när det kommer till bilder och visuell kommunikation. Om ni har några frågor eller behöver en fotograf så tveka inte att höra av er. Vill ni se mer av mina bilder så hittar ni dem på www.mariacruseman.se eller på instagram och där heter jag också @mariacruseman
 
Ha det fint så länge!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-