Att gigga eller inte att gigga

Jag kommer från en familj och släkt fylld av entreprenörer och egenföretagare, och mitt mål har alltid varit att en dag starta eget. Jag drivs av att lära mig nya saker, att utvecklas och av nytänkande. Det syns också i mitt cv som är fyllt av olika roller inom marknadsföring, sortimentutveckling och försäljning – både inom b2b och b2C. Men alltid inom FMCG.

I oktober 2017 bestämde att tiden var inne för att starta eget och ville börja konsulta inom mina kompetensområden – idag kallar jag mig för marknadskonsult och de flesta av mina kunder är inom FMCG.

Så hur var det att säga upp sig från en trygg arbetsplats och kasta sig ut?
Jag ska nog börja med att berätta att jag har ett väldigt litet (min drivkraftsprofil visar noll) behov av trygghet i arbetslivet och stort behov av självständighet. Så för mig var det en väldigt frigörande upplevelse att bli egen företagare.
Det finns också stunder av oro och ren ångest. Kvällar då jag fundera på vad jag håller på med. Tänk om jag inte får uppdrag, inte kommer kunna betala hyran eller räkningar – tänk om mitt beslut kommer leda till att mina barn får gå hungriga, frysa och vi kanske blir uteliggare…jo det är sant, riktigt läskiga hjärnspöken kan dyka upp kl 03.00.

Men, jag fick ett uppdrag innan min uppsägningstid var över och i januari 2018 började jag mitt första konsultuppdrag. Sedan dess har jag haft 3 kunder, nästan full beläggning, mina barn är välgödda och jag är karriärlycklig.

Hur får man då uppdrag?
Jag ville gärna ha ett uppdrag innan jag sa upp mig men förstod ganska snart att det skulle bli svårt. Uppdragen kommer plötsligt och ska tillsättas snabbt - inte om tre månader när min uppsägningstid är slut.

Många uppdrag handlar om att företag är i behov av att täcka upp en tjänst tex under en sjukskrivning, en rekryteringsprocess eller tillfällig peak-period. Då handlar det mycket om timing då uppdraget ofta tillsätts inom en vecka. Det är inte alltid så, men ofta. Det måste man planera för och lära sig hantera. ”Lita på processen” som min man säger och som jag lyckas med ibland.

Vissa uppdrag har större framförhållning och/eller är mer flexibla med timing tex vid föräldraledighet eller när ett företag behöver en speciell kompetens i ett projekt.

Har du ett bra kontaktnät och gillar att sälja så kan du få uppdrag på egen hand. Kartlägg ditt kontaktnät; vilka har du jobbat med genom åren, var befinner de sig idag, vilka skulle du vilja jobba med igen osv. Sen är det bara att börja kontakta, nätverka och rent krasst SÄLJA.
Jag och Hanna har fått många av våra uppdrag via chefer som vi jobbat med tidigare. De har inte alltid varit våra egna chefer men överordnade oss hos tidigare arbetsgivare.  

Det kan vara tidskrävande och man kanske inte känner att man hinner eller vill sälja. Då finns det andra sätt att få uppdrag. Flera rekryteringsföretag jobbar med att förmedla konsulter och giggare. Det var så jag fick mitt första uppdrag. Det är fler som ska dela på kakan (arvodet) men fördelen är att de säljer åt dig. Se till att lägga upp dig i deras plattformar och träffa dem! De ska ha dig top of mind när uppdrag dyker upp – för som sagt, uppdragen ska tillsättas snabbt.

Hur är det att vara konsult vs att vara anställd på ett företag?
Jag var lite spänd på hur jag skulle mottas och inkluderas på företag som konsult. Skulle jag bli bortglömd på luncherna och hur transparenta skulle företagen våga vara med en konsult osv.

Alla mina kunder har faktiskt varit väldigt inkluderande gentemot mig som konsult. Första dagen på ett av jobben blev jag bjuden på lunch av teamet och kollegorna har ofta tagit sig tid att lära känna mig trots att jag bara är där tillfälligt. Dessutom har företagen även varit tillitsfulla och transparenta vilket inte bara har underlättat mitt jobb utan gjort det väldigt kul.

Nu har jag bara haft tre kunder och jag har hört andra konsulter som inte haft samma upplevelse. Det är viktigt att man, precis som i andra rekryteringsprocesser, känner efter om det är en uppdragsgivare som jag kommer trivas med och kommer ge mig rätt förutsättningar för att genomföra uppdraget. En del företag har inte jobbat med konsulter tidigare och då får man vara tydlig med vad man som konsult behöver för att kunna genomföra uppdraget. Det kan tex vara: tydlighet i projektet, förväntansbild och är nyckelpersoner i företaget informerade om att man har en konsult och vad syftet är?

Som konsult förväntats börja bidra från dag ett eller i alla fall första veckan. Ingen tvåveckors introduktion här inte :). Ofta har man anlitat mig för att jag är senior och därför troligen har kort uppstartssträcka för att täcka upp en vakans eller för att man behöver just min kompetens i ett projekt och förväntar sig att jag driver och jobbar självständigt. Det är möjligt att det är skillnad om man kliver på ett långt uppdrag men generellt upplever jag att det är mycket mer upp och stå direkt. Det är utmanade och väldigt spännande men kan även leda till en dos prestationsångest.

En stor skillnad är också att konsultens tid är mer optimerad och fokuserad på uppdraget. Många möten rensas bort naturligt tex medarbetarsamtal och semesterplanering. Men även andra möten prioteras bort, jag går nästan uteslutande på möten som är kopplat till mitt uppdrag – det blir få ”nice to know-möten”. Det blir mer produktiv och fokuserad tid, men ibland blir man lite nyfiken på vad de pratar om så länge, i mötet som hela kontoret är på – alla utom konsulten.

Det man som konsult fakturerar är ju tyvärr långt ifrån det man kan ta ut i lön. Kanske en självklarhet för dig som läser men det är det verkligen inte för alla. När det gäller gigguppdrag (kortare konsultuppdrag) pratar man nästan alltid om timmar- eller dagsarvode. En rekommendation är att prata med andra konsulter eller personer som anlitat konsulter för att få reda på marknadsvärdet av din konsultkompetens. 

Som anställd får du väldigt mycket av din arbetgivare som du kanske inte tänker på direkt, tex kan det se ut så här: bruttolön + bonus + friskvårdsbidrag + tjänstbil + semesterersättning och semesterdagar + mobiltelefon + dator + tjänstepension + försäkring.  Allt det + arbetsgivaravgifter ca 30% behöver du komma upp i för att inte gå back när du tar klivet att gå från fast anställning till konsult.
Dessutom ska du lägga på ett pris för att du tar en risk i att vara konsult. Du är tillgänglig för företag under den period som de önskar och kan säga upp dig snabbt – det har ett stort värde för företag.

Så för att summera; att vara konsult är det bästa jag har gjort i min karriär så här långt. Att vara egenföretagare och gigga passar mig som person och det som jag drivs av. Jag har kul, utvecklas och är känner ett stort engagemang i mina uppdrag. Samtidigt har jag stor förståelse för att det inte är för alla.

Har du fler frågor eller fundering får du gärna höra av dig till mig, veronica@ladiesoffmcg.se

Veronica Kumlien
Ladies of FMCG

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-