The #1 guide till hur du blir en  riktig stjärnbeställare av matfoto!

Under våren kommer jag blogga här på Ladies FMGC och guida er till att bli ännu bättre beställare av matfoto. 

Det jag kommer prata om i de olika inläggen är: 
  • Hur hittar man rätt fotograf? 
  • Briefen med stort B 
  • Prissättning
  • Hur går det till på ett set?
  • Och sen då? Hur återanvänder man bilderna på bästa sätt?

Vem är jag?  
Jag heter Maria Cruseman och arbetar som kommersiell fotograf och AD. Jag fotar väldigt mycket mat och dryck, det innebär konkret att jag hjälper mina kunder att skapa visuell kommunikation som ger effekt (plus att jag får smaka på en hel del godsaker). Mina uppdrag variera, och ibland är jag med från start där vi sätter idé och skapar konceptet för hela den visuella kommunikationen och ibland kommer jag in som underleverantör för enbart foto där bildmanér och kampanjplan redan är klar.  

Eftersom jag kommer från reklamvärlden och har en bakgrund som AD och grafisk formgivare så har jag också förståelse för hur bilden sedan ska användas. Oavsett om bilderna ska ut på reklampelare med utrymme för copy, pitchas till journalist tillsammans med pressreleaser och måste andas lifestyle eller om de behöver vara mer generella för att funka till löpande content i SoMe så kommer jag hjälpa er att ta fram en bra strategi för detta och förklara hur bilder kan få mer än ett användningsområde. Jag kommer försöka lägga det här både högt och lågt, så att alla ska kunna hitta några guldkorn att ta med sig.
 
Nästa gång kommer vi prata om hur man hittar rätt fotograf.
Så häng med de närmsta veckorna, det kommer bli kul!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-