LYCKAS MED INNOVATIONSARBETET

Upplever du att konkurrensen inom FMCG har hårdnat? Är pressen stor i organisationen att snabbt få fram nya produkter? Har det hänt att lanseringar som du och dina kollegor har jobbat hårt för inte riktigt blev så lyckade som ni hoppats på? I så fall är du inte ensam. 75% av alla produktlanseringar inom FMCG har en livslängd kortare än ett år. Tänk bara på hur mycket tid och pengar som alla dessa felsatsningar kostar varje år totalt i hela branschen!

De goda nyheterna är att det finns kunskap och användbara verktyg som ökar sannolikheten att lyckas med produktlanseringen.

I vår kommer Ladies of FMCG att erbjuda sina medlemmar utbildningen ”Insiktsdriven Innovation”.  Vi som utbildar heter Cecilia Platzack och Jasmin Fransson, innovationskonsulter inom Kantar Sifo. Vårt uppdrag är att hjälpa företag att produktutveckla och innovera för att möta morgondagens konsumenter. Under årens lopp har vi hjälpt många FMCG-företag att satsa på rätt idéer och utveckla framgångsrika produkter som träffar rätt hos konsumenterna.

Under tre tillfällen går vi igenom några kraftfulla verktyg som hjälper dig att ta bättre beslut och förfina dina kunskaper när det gäller produktutveckling och innovationsarbete inom FMCG.

Vi kommer att utgå från våra tre grundregler som alla innovationer (minst) måste uppfylla för att lyckas på marknaden:
1. Lösa ett problem eller en utmaning
2. Ha en väldefinierad målgrupp
3. Ligga i linje med varumärkets position

Dessutom måste timingen vara rätt. 

Baserat på dessa grundregler, får du lära dig hur du säkerställer att ni utgår från konsumenternas verkliga behov, hur du bygger koncept som övertygar och hur du kan gå tillväga när du ska ta beslut kring pris, design och förpackning. Dessutom får du möjlighet att diskutera med andra som har liknande utmaningar som du och höra hur de tänker och gör.   

Connecta gärna med oss på LinkedIn redan nu! Och så hoppas vi att vi ses under utbildningstillfällena under våren!
Jasmin Fransson & Cecilia Platzack
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-