PROFESSIONELL MENTOR OCH COACH 

Vi tar vara på vår historia – kunskap sedan antiken. Och jag har valt att vara karriärlycklig!
 
Förmånen att få vara både mentor och professionell coach och till och med mentorcoach, gör mig karriärlycklig!
Begreppen av rollerna blandas ofta ihop, upplever jag. Det kanske inte är så viktigt tänker många. Men för mig, som arbetar med detta professionellt, är det viktigt att säkerställa syftet, behovet och målet.
Jag drivs av samarbetet tillsammans med mina adepter och klienter, där jag  vill få till en tankeväckande och kreativ process som inspirerar till att maximera sin personliga och professionella potential. Min drivkraft ligger i att jobba för ett mänskligt arbetsliv, där kraften i människor tas tillvara.

Som mentor, har jag förmånen att dela med mig av mina erfarenheter, ge råd, feedback och vara bollplank. Det fantastiska är att både mentor och adept lär av varandra. Det är en utvecklingsresa för båda parter. I mentorskapet glädjs jag över att jag själv får dela med mig av mina erfarenheter, diskutera dessa och olika vägval jag har gjort. Och om jag fick göra om vissa saker – hade jag med mina nya erfarenheter och lärdomar, kanske gjort på ett annat vis idag. Och just detta kan jag dela med mig av. Vad min adept sedan väljer att göra, är givetvis inte givet. Men med lite fler perspektiv, insikter och tanknar – kan min adept gå in i sina utmaningar mer grundand och med ett större mod.  I organisationer som jag jobbar i och med, är jag långt ifrån expert inom branschen som mina adepter jobbar i. Jag kan dock ta med mig erfarenheter från andra branscher och organisationer. Jag har ofta ett mentorskap inom ledarskap och här ser jag en styrka i att ha erfarenheter från olika branscher. Perspektiv från mogna och mer omogna branscher. Tjänstesektorn och produktion. Branscher som har medarbetare över fem generationer eller start ups. Riktigt spännande att diskutera skillnader och utmaningar, men också hur man kan dra nytta av olikheter.

Ordet mentor kommer från antiken och berättelsen om Odysseus. Han skulle ut på resa och bad sin gode vän Mentor att ”ta hand om min son och lär honom allt du vet”. Under resans gång var det dock istället gudinnan Athena som tog över mentorskapet och vägledde sonen under resan. Så den första mentorn var således faktiskt en kvinna!
Som professionell coach jobbar jag alltid med utgångspunkten i att individen är expert i hans eller hennes liv och arbete. Som professionell ICF coach (International Certified Coach) använder jag mig av tredje generationen av coaching – Den transformerande, där jag alltid coachar individen och inte ämnet. Vilket man mycket väl kan fokusera på i ett mentorskap.
I coachingen använder jag ofta en modell vi kallar Vulkanen, för att synliggöra hur jag arbetar med motivation och drivkrafter. 
Här får man individen att bli medveten om olika mönster och sidor som hämmar på ett eller annat sätt. Det skapar nya perspektiv genom att se saker på ett nytt sätt och aktiverar nya tankar, känslor och beteenden som för individen till målet och den transformeringen vi vill uppnå. 

Min övertygelse är att för att få kraft i transformering behöver man landa i sina egna värderingar och se hur de matchar sin omgivning innan man tar nästa steg. Vi ser till att det blir äkta.

Att ta tillvara på och använda sig av sina talanger i olika sammanhang är avgörande för att lösa uppgifter på ett bra sätt. Vilken av våra talanger passar bäst för att nå framgång i en viss situation.   

Mitt bästa JAG; Vem är jag då? Vad behöver jag göra för att vara den personen jag vill vara?
Genom att gå jobba med talanger, värderingar och mitt bästa jag får man en grym grund att stå på. Om allt är möjligt hur är det då? Vem är jag då? Vilka andra får glädje av att jag är här? Svaret på dessa frågor ökar drivkraft och motivation till förändring, utveckling och måluppfyllelse.

I ett mentorskap, kan jag och min adept komma överens om att vi lägger in även coaching. Vi kommer överens om en mentorcoaching. I denna roll finns utrymme för både mentorskap, där jag är ett bollplank, delar med mig av erfarenheter och ger råd blandad med övningar ur min verktygslåda inom coachingen. I mitt mentorskap inom mentorprogrammet Ladies of FMCG, har jag och min adept Ebba Prejer, tillsammans valt att lägga in en coachande delar. Vi har jobbat med modellen Vulkanen. Detta kopplat till mentorrollen, har för oss blivit mycket lyckat.

I både mentorskap och coaching är det viktigt att ha ett nuläge och ett önskat läge. En tydlig målbild. Mentorskap och coaching har många likheter men också, en hel del skillnader. En mentor är mer av en expert på något en adept vill blir bättre på, medan en coach är expert på att ställa frågor. Ett mentorskap kan vara mer av ett hedersuppdrag medan coaching är en profession. Jag skulle ändå säga att ”frågan” är det viktigaste verktyget i båda. Och båda rollerna har utveckling som högre syfte.

Ladies of FMCG, branschens första kvinnliga nätverk – gör ett grymt arbete i att driva ett mentorprogram. Utveckling på hög nivå, där både adepter och mentorer får förmånen att utvecklas, dela erfarenheter och skapa viktiga nätverk i en spännande bransch. Ett gäng gudinnor likt Athena, som ”lär våra adepter allt vi kan”. Jag är otroligt stolt och tacksam över att få vara en av dessa i Sveriges bästa mentorprogram!
 
Linda Ekendahl
Prosperity AB
Organisationskonsult, Professionell Mentor och Coach

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-