MENTORSKAP - VAD GER DET?

Några av de bästa råden jag fått i min karriär har jag fått av någon av de mentorer jag har haft genom åren. Jag har haft fördelen  att tre mentorer, två via ett mentorprogram som jag fick möjlighet att gå och en fd kollega som var en stor ledarförebild.
 
Det som har gjort råden givande är att de genomgående kommer från personer med erfarenhet, som har andra perspektiv och som inte är färgade av min verklighet. Det har varit skönt att öppet kunna dela tankar och utmaningar med någon utanför min arbetsplats. Jag har alltid varit fylld av energi efter dessa möten eller luncher. 
 
Jag kommer ihåg en specifik händelse. Jag satt i en ledningsgrupp med endast män över 55-år och hade utmaning med att få gehör för mina förslag. Jag fick då presentera mina förslag för min mentor som gav mig feedback på innehåll och även hur jag presenterade. Det ledde till att jag var långt mer förberedd och lyckades få bättre genomslag.
 
Vi startade Ladies of FMCG för att vi vill utmana, utveckla, öppna upp, och skapa en mer jämställd bransch. Som ni vet gör vi det genom att ha mingel, träffar, föreläsningar och en Facebook-grupp där vi kan dela erfarenheter och utbyta kunskap.
 
Mentorskap är ytterligare ett sätt att göra detta på så det kändes helt rätt att starta Ladies mentorprogram. Först gjorde vi en lista på kvinnor som vi anser är förebilder och frågade även runt efter tips på namn. Listan blev lång och vi började ringa, maila och träffa många inspirerande kvinnor. Vi möttes av positiva röster och det var relativt enkelt att få kvinnor att ställa upp som mentorer. Så häftigt!
 
Ladies första mentorprogram startade i oktober 2018. 11 mentorer och 11 adepter träffas regelbundet under 6 månader. Vi har även tre gemensamma träffar med olika teman där vi utforskar våra drivkrafter, våra nätverk samt kommunikation och måluppfyllelse. Vi önskar att vi även kunde vara med på alla individuella träffar - adepterna och mentorerna  verkar verkligen ha hittat varandra.
 
Nu har vi har nu startat planeringen inför nästa mentorprogram – ser redan fram emot det!
Hör gärna av dig om du vill vara med som mentor eller adept. Du hittar mer info om programmet här: https://www.ladiesoffmcg.se/mentorprogram-39544367 

Vi hörs,
Hanna 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-