Det här är Vi

Hösten 2017 befann vi oss båda i samma situation, vi hade kul jobb och trivdes i vår branscher men var sugna på något nytt men visste inte vad och längtade efter förändring - på många flera olika sätt.

Vi bollande jättemycket med varandra och vänner. Vi hade även förmånen att ha varsin mentor som vi kunde sortera ut tankar med. Det hela ledde till att vi i januari 2018 hade startade ett gemensamt företag Career Camp, varsitt konsultföretag och nätverket Ladies of FMCG.

Ladies of FMCG startade vi för att vi under våra år i branschen saknat ett givande nätverk, framförallt för kvinnor. Vi ville, tillsammans med andra kvinnor i branschen, inspireras, utvecklas, utmanas och skapa möjligheter. Dessutom ville vi väldigt gärna bidra till att fler kvinnor på nyckelpositioner inom FMCG.
Från början var förhoppningen att några gånger om året dra ihop ett gäng över lunch för att diskutera olika ämnen. Medlemsantalet steg snabbt. Bekräftelsen från att så många hade saknat samma sak som vi gav så mycket energi och vilja göra mer än bara några luncher.
Sedan vi startade så har vi genomfört tre nätverksmingel, fyra seminarium och satt ihop ett mentorprogram. Allt baserat på önskemål från Ladies medlemmar. Och vi har så mycket mer på gång :)

Måndag-torsdag jobbar vi båda som konsulter. Jag, Veronica, har jobbat med marknadsföring, sortiment och försäljning på Arvid Nordquist och Barilla i olika roller. Större delen av min karriär har jag jobbat med dagligvaruhandeln och konsumenter men de senaste åren har jag jobbat med Food Service. Ett tips, om ni tycker att det finns mycket matglädje på DVH, då ska ni bara veta vilka passion och kunskap det finns på Food Service!
I januari tog jag klivet och blev egen. Just är nu på Valio och hjälper deras kategoriavdelning med diverse projekt. Att var egen ger mig självständighet och möjligheten till nytänkande - då trivs jag och blir som mest engagerad!

Jag, Hanna, har en bakgrund från Food Service, Compass Group och Vapiano. Jag började som HR-chef men på Compass Group blev jag mer och mer nyfiken på själva affären och det hela slutade med att jag fick ta över ett affärsområde inom restaurang. Den banan fortsatte och vidare på Vapiano var jag Drift- och HR-chef och senare VD.
Idag är jag organisation- och ledarskapskonsult i eget bolag och arbetar även för Lorensbergs. Uppdrag just nu är bland annat för Boulebar och Visita, fantastiskt att få möjlighet att behålla en fot inom branschen. Jag älskar livet som konsult, ger frihet och utmaningar.

Fredagar jobbar vi med vårt gemensamma företag, Career Camp. Där anordnar vi  karriärresor, kurser om karriärutveckling och individuell karriärcoachning. Förhoppningen med det företaget är att öka karriärlyckan i Sverige.

Ladies of FMCG driver vi på vår fritid. Vi hoppas kunna lägga mer tid på nätverket i höst för vi tycker att det är fantastisk givande. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan skapa så mycket spännande och verkligen göra skillnad på många olika sätt.

Ser fram emot att göra den här resan tillsammans med er!

Hanna & Veronica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-